I mange år har eg tenkt på å lage risbollar med Honni-Korn i staden for puffa ris. Så i dag gjekk eg til innkjøp av ingrediensane (til dette og til anna julebagst) og satte i gong.
Først smelta eg forsiktig 250 g Delfiafett ilag med 200 g melkesjokolade. Så satte eg dette til side for å kjølne litt.
Deretter laga eg eggedosis av 2 dl sukker og 2 egg før eg helte dette over 1 pk Honni-Korn i ei stor bolle.
Det er viktig å blande godt slik at alle korna får sjokolade på seg.
Eg brukte så eit kaffimåleskei til å fordele i små former. Eg syns ofte at risbollar er så søte at små porsjonar passar seg betre enn store. I tillegg ser det meir delikat ut...
Sia dette blir store mengder av... valde eg å bruke 3 ulike former i dag. Denne vesle forma som vist på bilde, ei vanleg muffinsform og i tillegg ei stor amerikansk muffinsform. Då tenker eg det vil vere nåke for einkvart ønske sånn størrelsesmessig! ;) Til slutt satte eg dette kaldt. Dei tåler òg godt å stå i frysen...om dei rekk dit før dei er oppetne!
Gje meg gjerne ei tilbakemelding om du prøver denne oppskrifta. Eg syns den var knallgod i allefall!
- BENTE -
Jeg kan godt hjelpe deg med å spise dem :D
SvarSlettHe he!
SvarSlettJa, ein smakebit skal vel alltids la seg gjere, wankao
Du veit, dei er gode etter jula òg...får ta med til deg ein dag! ;)
Ville bare innom og takke deg for den fine kommentaren inne hos meg - du er herlig!
SvarSlettFin ny uke!
PS! etter at jeg skiftet plattform på bloggen, så oppdateres ikke feeden min på din bloggroll. Vil du fortsette å få oppdatering hver gang jeg poster ett innlegg, trenger du å oppdatere bloggadressen min til http://fabelaktive.com/feed
Eg er treig som fy eg veit du, Maia! ;)
SlettNo har eg fiksa bloggrullen og alt skal vere okei. =)